Wat helpt het beste tegen een slechte adem?

slechte adem

Van een slechte adem wil je zo snel mogelijk af, want het heeft impact op je zelfvertrouwen. Hierdoor wil je weinig tot niet communiceren met je collega’s of andere mensen. Wij geven je een aantal tips wat je tegen een slechte adem kunt doen. Je kunt het op verschillende manieren verminderen, zodat je met een gerust hart contact kunt zoeken met mensen.

Mondwater helpt tegen een slechte adem

Slechte adem zo snel mogelijk minderen doe je door mondwater te gebruiken. Elke keer na een poetsbeurt neem je 30 seconden mondwater in. Hierdoor gaan de bacteriën dood. Het gaat niet volledig weg door mondwater, maar het wordt zeker een stuk minder. Daarnaast krijg je door mondwater ook een hele frisse adem. Heb je alsnog last van een slechte adem? Dan is de kans groot dat de tong de boosdoener is. Wat je daartegen kunt doen lees je in het volgende kopje.

Tongschraper haalt de bacteriën grotendeels weg

Last van een slechte adem? Steek om te beginnen je tong eens uit terwijl je in de spiegel kijkt. Zie je een witte of gele aanslag op je tong? Dan is de kans groot dat daar de oorzaak ligt. Meestal kun je dit voorkomen door twee keer per dag een tongschraper te gebruiken. Hierdoor hebben de bacteriën geen kans om zich te vermenigvuldigen. Ga voor duurzaam en koop een tongschraper van metaal.

Denk aan een Goede mondverzorging

Een goede mondverzorging is het halve werk. Het is namelijk erg belangrijk dat je twee minuten per beurt poetst en in totaal minimaal twee keer per dag. Hierdoor haal je namelijk een groot deel van de bacteriën uit je mond. Ook voorkom je op deze manier gaatjes wat ook een slechte adem kan veroorzaken. Gebruik dit middel tegen slechte adem.