Elektrisch roken

De e-sigaret is al jaren een trend in Nederland en ook in de rest van Europa, deze trend groeit nog ieder jaar met circa drie procent.

Een e-sigaret is een simpel en elektrisch apparaatje dat ervoor zorgt dat een nicotine oplossing verdampt kan worden. Eenmaal verdampt kan de gebruiker van de e-sigaret (ook wel damper genoemd) de damp inhaleren en zo zijn nicotine behoefte bevredigen.

Een e-sigaret bestaat uit een tank en een batterij, in de tank zit een verwarmingselement. Als de batterij geactiveerd wordt dan zorgt het verwarmingselement ervoor dat de e-liquid die zich in de tank bevind verdampt wordt.

Waar een e-sigaret kopen

Vandaag de dag kun je op veel plekken zoals een tankstation en bij de supermarkt een e-sigaret kopen. Of je jouw e-sigaret werkelijk zou moeten kopen bij een supermarkt of tankstation dat valt nog te bezien. Op zulke plekken weten ze lang niet altijd voldoende advies te geven over hoe de e-sigaret te gebruiken en te onderhouden. Het beste is natuurlijk als je een e-sigaret koopt bij een speciaalzaak of een gespecialiseerde webwinkel, zij kunnen je er alles over vertellen wat je dient te weten, dat zullen ze ook doen aangezien ze erbij gebaat zijn dat je terug komt om e-liquid te kopen.

E-sigaret kopen om gezondheidsredenen

Het is algemeen bekend dat het roken van tabak schadelijk is voor het menselijk lichaam. Sinds enige tijd is het ook bekend dat het dampen van een e-sigaret minder schadelijk is dan het roken van een tabak sigaret. Dat komt omdat in een e-sigaret geen teer zit en bij het dampen van een e-sigaret vindt er geen verbranding plaats waardoor er ook geen extra schadelijke stoffen vrijkomen.