10 kilo afvallen in een maand

Mensen die willen afvallen, stellen zichzelf vaak een concreet doel. 5 kilo afvallen, 10 kilo afvallen of misschien zelfs wel 20 kilo afvallen. Het succes van het doel kan worden bepaald aan de hand van een aantal factoren: het huidige gewicht en het streefgewicht, het doorzettingsvermogen van degene die wil afvallen en de motivatie degene heeft.
Wat ons betreft is het mogelijk om 10 kilo in de maand af te vallen. Je moet je dan wel aan een aantal belangrijke richtlijnen houden. In dit artikel zetten we die richtlijnen voor je uiteen.

Motivatie

Het belangrijkste als je 10 kilo wil afvallen in een maand tijd, is dat je gemotiveerd bent. Er moet een reden zijn om dat gewicht kwijt te raken. Die motivatie moet je ergens opschrijven of zichtbaar maken, want op momenten dat je het dan moeilijk hebt, kun je terug kijken naar die motivatie. Zorg dus dat er een motivatie is die je serieus meent. Dat kan natuurlijk gericht op je gezondheid zijn, maar ook op een feestje of iets leuks dat in de toekomst op je wacht.

Doorzettingsvermogen

Minstens zo belangrijk als motivatie (eigenlijk) is het hebben van doorzettingsvermogen. Het plan om 10 kilo af te gaan vallen is zo gemaakt. Maar het daadwerkelijk uitvoeren van dat plan is lang niet voor iedereen weggelegd. Je zal dus doorzettingsvermogen moeten hebben. Deels is dit aangeboren, maar je kunt dit ook heel goed aanleren. Maak voor jezelf een afsprakenlijst. Houd je aan deze afspraken en beloon jezelf hiervoor. Afspraken op die lijst kunnen bijvoorbeeld zijn:
– Ik mag twee keer per dag een (gezond) tussendoortje;
– Na iedere intensieve training mag ik iets lekkers;
– Per week moet ik twee keer naar de sportschool (elke keer meer mag beloond worden);
– Als ik 5 kilo ben afgevallen, mag ik een weekendje weg boeken.
Zorg ervoor dat motivatie en doorzettingsvermogen onder één noemer komen te vallen. Je motivatie moet je helpen door te zetten en je doorzettingsvermogen moet je helpen je motivatie te blijven ondersteunen.

Val 10 kilo af met iemand anders

Niets is zo frustrerend als wanneer je in je eentje bezig bent met het behalen van zo’n groot en ingrijpend doel. 10 kilo afvallen hoef je helemaal niet alleen te doen. Er zijn vast in jouw omgeving meer mensen die graag veel gewicht willen verliezen en die met jou samen 10 kilo willen afvallen. Ga op zoek naar zulke bondgenoten en vorm samen een pact tegen de kilo’s! Je bent dan sneller gemotiveerd, omdat je niet achter wil blijven op een ander. Maar er is ook iemand die jou af en toe die belangrijke schop onder je kont kan geven en je daardoor motiveert om door te blijven zetten dn door te gaan. Je zal er op die manier niet alleen voor komen te staan en je zal zien dat 10 kilo afvallen op die manier ineens een stuk makkelijker en leuker wordt.

Zondigen mag

Af en toe zondigen mag heus wel. Het is niet leuk om jezelf helemaal niets meer te gunnen. Maar het is wel belangrijk om dit met mate te doen. Te vaak en teveel zondigen is niet aan te raden, want dan voorkom je dat je af kunt vallen. Maar na iedere mijlpaal (bijvoorbeeld iedere 2 kilo) mag je best een zakje friet of een kroket, een stukje taart of een snoepje. Als je er maar geen gewoonte van maakt en er gezonde maaltijden tegenover zet.

Conclusie
10 kilo afvallen in een maand tijd is een zeer concreet en duidelijk doel. Je kunt dit doel het beste behalen als je zowel motivatie hebt als doorzettingsvermogen. Om te voorkomen dat je verzandt kun je een maatje zoeken om samen mee af te vallen.