Beginnen met een trainingsschema voor strakke billen

Leuk dat je deze website bezoekt. Waarschijnlijk ben jij op zoek naar manieren om over strakkere billen te komen beschikken. Je bent lang niet de enige die daar actief naar zoekt. Steeds meer vrouwen proberen hun billen strakker te krijgen door middel van training. Strakke, stevige billen worden steeds meer gezien als schoonheidsideaal. De reden dus dat veel vrouwen massaal overstappen van alleen een platte buik naar strakke, stevige billen.
We gaan je in dit artikel eerst kort waarschuwen en daarna geven we je argumenten om een goed trainingsschema te gebruiken voor beginners.

Waarschuwing: strakke billen zijn intensief

Het is zeer intensief om strakke billen te krijgen. Afvallen is namelijk een stap die je eerst dient te zetten. Je moet afrekenen met overtollig vet bij je benen en billen. Dat kan alleen als je er een strak dieet op nahoudt. Dat betekent dus dat je ook op je voeding moet gaan letten. Gezonder eten en drinken, op basis van eiwitten. Dat betekent veel groenten en fruit, vlees en vis. Er zijn diverse sportersdiëten te vinden, die je prima kunnen begeleiden bij wat je wel en niet moet eten. Het voordeel daarvan is dat je zeker weet dat je alle juiste voedingsstoffen op het juiste moment binnen krijgt. Perfect dus om toe te passen tijdens een krachttraining (voor welke spiergroep dan ook!).

Cardiotraining

Voordat je goed en wel kunt beginnen met krachttraining voor je bilspieren, moet je over voldoende conditie beschikken. Zonder conditie kun je het wel schudden, want de oefeningen die je gaat uitvoeren zijn intensief. Je hebt steeds meer uithoudingsvermogen nodig. Goede vormen van cardiotraining zijn bijvoorbeeld hardlopen of fietsen. Maar ook de trap een aantal keer op en af doet wonderen voor je conditie. De aanpak van cardiotraining hangt los van je bilspiertraining. Het schema is alleen gericht op het trainen van je bilspieren, niet op cardiotraining. Dat moet je er dus bij gaan doen. We raden aan om – als je toch tussen twee sessies 48 uur rust moet houden – dag om dag te trainen. Dus dag 1 doe je krachttraining, dag 2 doe je cardiotraining enzovoorts.

Trainingsschema voor beginners

Een trainingsschema voor beginners vind je bijvoorbeeld hier. Dit is een uitgebreid trainingsschema dat je precies vertelt welke oefeningen je hoe vaak uit moet voeren. Dit beginnersschema begint lekker rustig aan, maar pakt al wel de grote bilspieren aan. Daardoor ga je al vrij snel effect zien en dat werkt motiverend.
Een schema voor beginners is in het leven geroepen om je als beginner te laten ervaren hoe het is om je billen te trainen. Als beginner een schema voor gevorderden pakken is dan ook niet aan te raden. Je kan het geestelijk met gemak aan, maar je lijf niet. Dat moet er nog aan wennen dat je überhaupt aan het trainen bent gegaan. Door een trainingsschema voor gevorderden te pakken, sloop je je lichaam zonder dat je het zelf in de gaten hebt. De kans op blessures neemt dan ook sneller toe en daardoor is de kans dat je je doel (strakke billen behalen) gaat bereiken, een stuk kleiner.