De beste spa behandelingen na het sporten

Je lichaam is je tempel, en daar wil je natuurlijk goed voor zorgen. Dat betekent een gezonde en gebalanceerde voeding, regelmatige beweging en misschien af en toe net dat beetje extra om je lichaam een boost te geven. Bijvoorbeeld in de vorm van een heerlijke spa behandeling. Voor of na het sporten je spieren laten ontspannen door middel van een massage, of lekker alle gifstoffen uitzweten in de sauna. Dit zijn echte aanraders van spa behandelingen om te ondergaan voor of na het sporten.

 

  1. Sportmassage

Uiteraard allereerst de sportmassage. Naast het feit dat deze stevige full body massage heerlijk ontspannend is, is het ook enorm goed voor je spieren om deze ofwel voor, of na het sporten te doen. Door een sportmassage te nemen na het sporten, help je je spieren sneller te ontspannen na de zware inspanning. Daardoor zullen je spieren zich sneller herstellen en heb je minder last van spierpijn. Verstandiger is misschien nog wel om deze massage voor het sporten te doen. Hierdoor verhoog je je prestaties en kan je blessures voorkomen, doordat je spieren minder gespannen zijn.

 

  1. Finse sauna

Sommige mensen zijn ervan overtuigd dat een sauna na het sporten juist niet goed is voor je lichaam, maar dit is gelukkig niet waar. Onderzoek toont aan dat een sauna nauwelijks invloed heeft op je spieren. Het helpt je spieren dus niet sneller herstellen, maar beschadigt ze ook niet. Wat een lekkere sauna na het sporten wél voor je kan betekenen, naast het feit dat het lekker ontspannen is, is dat alle gif- en afvalstoffen die je in je lichaam hebt, sneller je lichaam zullen verlaten. Een echte deep cleansing dus! Daarnaast zorgt het ook voor een schonere huid.

 

  1. Infrarood sauna

In tegenstelling tot de traditionele sauna, zou een infrarood sauna dus wel helpen voor het betere spierherstel. Je hoeft hierbij de sauna niet op de hoogste temperatuur te zetten, je mag hem zelfs best wel koel houden. Het is de infrarood die de werking op de spieren en de gewrichten doet, niet de warmte. Als je even lekker wil ontgiften, moet je de temperatuur wel boven de 50 graden uit laten komen, hiervoor moet je namelijk even flink zweten.

 

  1. Hammam

Een hammam is een traditioneel Turkse en Marokkaanse sauna. In deze stoomcabine worden verschillende kruiden in de stoom losgelaten. Deze zorgen voor extra reiniging en ontspanning. De hammam is daardoor meer een combinatie tussen een spa behandeling en een sauna. Het helpt je huid hydrateren en je spieren ontspannen. Daarom dus ideaal na het sporten.

 

  1. Skip de sport, neem een bad!

Dit klinkt misschien een beetje lui, en dat is het misschien ook wel, maar dat maakt het niet minder waar! Onderzoek van de Loughborough University heeft aangetoond dat het liggen in een heet bad net zo effectief is als een flinke work out doen. Wil je het helemaal goed doen, kan je warm water en sport natuurlijk ook met elkaar combineren! Er zijn verschillende zwem spa’s en sport spa’s waar je, terwijl je in het warme water ligt, intensief zwemt, roeit of rent, tegen de stroming van een jetstream in. De ultieme work out!